Stamelend wellicht

De lente begint nu echt door te zetten. Het eerste frisse groen is al aan de bomen verschenen, dorre struiken krijgen kleur. De eerste lammetjes zijn alweer geboren, de temperatuur overdag begint aangenaam te worden. Elk jaar gebeurt het, na de donkere koude winter blijkt de natuur weer te ontluiken en kun je verbaasd staan over wat er allemaal gaat groeien en bloeien.

Jasja Nottelman, studentenpastor bij het GSp
Bij de Tijd6.JPG

Dit jaar lijken we er extra aan toe te zijn. Na ruim twee jaar waarin COVID-19 ons leven behoorlijk heeft geregeerd hebben we behoefte aan licht, zuurstof en plannen maken.

Bij het GSp – Studentenplatform voor Levensbeschouwing merken we het ook. Het studentenleven heeft behoorlijk stilgelegen, al is er ook veel online aangeboden. Er zijn studenten die begonnen zijn met studeren in coronatijd en nu pas gaan ervaren wat het studentenleven kan inhouden. Voor sommigen heeft het betekend dat ze niet verdergegaan zijn met hun studie omdat het hun zwaar viel alleen maar online te moeten studeren. Anderen zijn stiekem wel blij geweest dat er veel minder prikkels waren in de afgelopen twee jaar, waardoor afstuderen toch net iets makkelijker is gegaan.

Er wordt een nieuw begin gemaakt. Niet alleen in het studentenleven natuurlijk, voor veel mensen betekent het een nieuw begin. De concerten die weer gegeven kunnen worden, de huwelijken die uitgebreid gevierd kunnen worden, plannen voor reizen die weer kans van slagen hebben.

Dat nieuwe begin en het plezier daarin staat haaks op alle ellende die we dag in dag uit horen en zien als het gaat om Oekraïne. Inmiddels hebben al veel vluchtelingen een plek gekregen in gastgezinnen en andere opvangplekken. Hun verhalen brengen je uit het lood, zoveel dood en vernietiging, hoe kan een mens het verdragen…

Wat ben ik er dan oprecht dankbaar voor dat we kunnen samenkomen in diensten, vieringen, om dat wat ons bezighoudt bij God te brengen. Stamelend wellicht, maar ook met in ons hart de hoop dat het anders kan en zal worden.

Eeuwige, God van Liefde,
in deze veertigdagentijd vragen wij U:
Wees bij uw wereld met uw liefde
dat in chaos er licht zal zijn
dat de zachte krachten zullen overwinnen,
dat recht en vrede zal geschieden,

Wees bij ons, Eeuwige,
wanneer wij ons zorgen maken
over wat er in ons leven gebeurt
wat er in de wereld gebeurt,
dat we uw dragende vleugels mogen ervaren, uw warmende lichtglans.
Opdat we zelf lichtdragers mogen zijn voor anderen.

Amen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief