Redactioneel

Jaargang 25, nummer 2

Beste lezer,

Bombardementen, Picasso en socialisme: het komt allemaal voorbij in de rubriek ‘Bij de Tijd’, geschreven door ds. Jan Willem Nieboer. Maar uiteindelijk gaat het hem om de ‘zachte krachten’: minder spectaculair misschien, maar niet minder krachtig.

We maken in de rubriek ‘Stadjer’ kennis met een verstekeling: Frits Tromp is eigenlijk helemaal geen Stadjer, maar een Leeuwarder (Ljouwerter? Sorry Frits…)! Maar hij voelt zich erg verbonden met Groningen en is daarom toegetreden tot de redactie van Kerk in Stad. Welkom!

Agnes de Vos schrijft in haar column over wat een datum kan oproepen in je hoofd. En hoe die verschillende dingen met elkaar kunnen botsen.

Ds. Pieter Versloot heeft in de rubriek Kerk en Theologie het tweede deel van een tweeluik verzorgt over gezondheid en ziekte. Concepten die ingewikkelder zijn dat ze op het eerste oog lijken.

U vindt twee boekbesprekingen in deze Kerk in Stad: ds. Tirtsa Liefting-van den Toren bespreekt Wie zeggen de mensen dat Ik ben van Willem Jan Otten en Tonko Ufkes Lied in het licht met teksten van Herman Verbeek en Hans van Dam.

Zelf heb ik dit nummer ook de hand gewaagd aan een artikel: ik doop mijn tenen in het grote en complexe onderwerp van de zending. Gelukkig neemt ds. Nieke Atmadja het halverwege van mij over.

Vriendelijke groet,

Annejet Fransen
cover nummer 2.JPG

Editie 2 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief