Redactioneel

Jaargang 24, nummer 22

Beste lezer,

Voor u ligt het adventsnummer. Ook als u geen abonnement hebt op Kerk in Stad, maar wel lid bent van de PG Damsterboord of een van de wijkgemeenten van de PG Groningen, hebt u vandaag dit blad gekregen. Hierin staat alle informatie over de adventsperiode en een vooruitblik op Kerst. Trouwens, kerkdiensten en activiteiten (ook van andere gemeenten) zijn ook te vinden op kerkinstad.nl.

We kunnen er niet zomaar aan voorbijgaan dat vrede op aarde deze kerstperiode heel ver weg voelt. Ds. Simon Bijl schrijft erover in Bij de Tijd. Straatpastor Annemarie van der Vegt vertelt een verhaal in Kerk en Samenleving: over hoe het duister niet weggaat met Kerst, maar sommige mensen er wel licht in durven aansteken.

Ds. Jan Willem Nieboer ziet, met Vincent van Gogh, Christus als mens in een klein, gebogen figuurtje. Tonko Ufkes spiegelt ons de verwachting van Elisabeth en Maria voor. Marieke Laauwen beweegt zich tussen vertwijfeling en hoop in haar column.

Hoe beleeft u deze kerstperiode? Misschien met een bezwaard hart en toegeknepen ogen – misschien met hoop en verlangen. Misschien met kerkdiensten en gebed – misschien met concerten en kaarsen. Hoe dan ook: alvast een gezegend Kerstfeest gewenst!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

P.S. Heeft u een abonnement op Kerk in Stad? Dan kunt u over twee weken nog één nummer verwachten. Daarna komen we weer terug in januari. Nog geen abonnement? Kijk op kerkinstad.nl.

cover nummer 23.JPG

Editie 22 - 2023

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief