Redactioneel

Jaargang 24, nummer 20

Beste lezer,

Op de voorpagina van dit blad ziet u een grote vaandel van de Gereformeerde Meisjesvereniging in Groningen, uit de tijd van de Verzuiling. Curator Egge Knol verzamelde tijdens zijn loopbaan honderden geschiendenisobjecten voor het Groninger Museum. Nu hij met pensioen is, interviewt Pieter Bootsma hem over zijn omvangrijke werk.

Gelukkig is de Verzuiling inmiddels voorbij. We organiseren ons nu niet meer in de beperkte kring van mensen met onze eigen overtuigingen, maar ontmoeten mensen uit alle delen van de samenleving. We zijn ook niet meer zo verdeeld, maar zien schoonheid in diversiteit en verschillende meningen, toch?

Toch?

Op 11 november doen we in elk geval een poging om uit onze eigen bubbel te breken. Dan organiseert Diaconie in Stad ‘Sint Martinus’ Pronkjewailn’ rond het thema ‘Kerken en Samenleving’.

Alberte van Ess schrijft over het Inspiratiefestival op Terschelling. Zoals de naam al doet vermoeden, kon je daar proeven aan heel veel vormen van geloofsbeleving en theologie.

Ook in de Nieuwe Kerk verlaat men de veilige ruimte tussen de kerkmuren. De gemeenschap bouwt samen met de wijkvereniging, scholen en nog veel meer partijen aan een heel bijzondere theatervoorstelling. Henk Binnekamp interviewde drie van de betrokkenen.

Nick Everts ging, door twijfel en lage verwachtingen heen, op een oecumenische pelgrimsreis. Met een groep reisde hij vanuit Groningen naar Rome, in antwoord op een oproep van de paus aan alle kerkgenootschappen om samen te bidden op het Sint Pieterplein.

Jan Wijbenga en Agnes de Vos geven u allebei wat mee voor de verkiezingen – maar géén stemadvies.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

cover nummer 20

Editie 20 - 2023

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief