Redactioneel

Jaargang 25, nummer 14

Beste lezer,

Voor u ligt een zomers nummer, waarmee u het een tijdje moet doen – de redactie neemt een paar weken vakantie. Maar niet getreurd: op de website zullen nog wel artikelen verschijnen in de zomerweken.

Als er iemand vakantie verdient, is het ds. Jan Wilts, die pas met emeritaat is gegaan. Hij vertelt over zijn persoonlijke en theologische ontwikkeling, en waarom hij altijd weer terugkomt bij dat brood.

Hij is niet de enige (voormalig) Noorddijker die zijn verhaal vertelt in dit nummer. Pieter Bootsma interviewde dhr. Kreuze, die zijn levensverhaal liet optekenen door Humanitas.

Verder schrijft Christiaan Schoonenberg over manieren om om te gaan met verschillen door de confrontatie aan te gaan met het verleden, wat dan weer kracht biedt om ons staande te houden in het huidige politieke landschap. Ds. Wouter van Wingerden ziet een moderne Jacob in singer-songwriter Leonard Cohen en ds. Nick Everts en Henk Binnekamp kijken terug op een Roze Zaterdag waarop de kerk niet ontbrak.

Onze rubriek Vierwijzer, achter in het blad, is altijd bescheiden anoniem. Maar die moet wel degelijk geschreven worden! De afgelopen tijd werd dit gedaan door studenten van de PThU. Met de verhuizing van de theologische universiteit naar Utrecht komt daaraan een einde. Jacobine, Anne, Judith, Peter, Willeke en natuurlijk Theo Pleizier: hartelijk bedankt!

En u: veel leesplezier en een goede zomer gewenst.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

voorblad nummer 14.JPG

Editie 14 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief