Redactioneel
Jaargang 24, nummer 18

Dit nummer is er een van tegenstellingen. Niet dat de artikelen elkaar tegenspreken –in elk artikel komt juist een tegenstelling of conflict aan bod en wordt naar verbinding of gesprek gezocht.

Reinder de Jager vraagt zich in Bij de Tijd af of de vaak getrokken vergelijking tussen voetbal en religie wel klopt.

Jasja Nottelman vierde onlangs haar vijfentwintigjarig ambtsjubileum (van harte gefeliciteerd!). Als voorzitter van de redactie van Kerk in Stad speelt zij ook een belangrijke rol bij de totstandkoming van dit blad. In dit nummer interviewt zij een Stadjer: ons nieuwe redactielid Henk Binnekamp. Hij probeert als Groningse theologiestudent kerk en maatschappij met elkaar te verbinden.

Clara Sint Jago vertelt over passie om jongeren te helpen hun eigen pad te vinden – zeker als door de erfenis van de slavernij het pad dat voor hen uitgestippeld lijkt, nergens uitkomt. Daartoe is niet alleen een persoonlijke ontwikkeling van de tiener zelf nodig, maar ook een breder gesprek in de samenleving: gerechtigheid is meer dan ‘sorry zeggen’.

In Kerk en Theologie vertelt ds. Harmen Jansen over een actueel boek: De andere kant van de Muur, een weloverwogen en uitdagend Palestijns-christelijk perspectief op een ingewikkeld vraagstuk. En in de boekbespreking lezen we over een verbinding tussen de ‘Oude’ en de ‘Nieuwe Wereld’.

Vriendelijke groet,

Annejet Fransen
Voorkant nummer 18.JPG

Editie 18 - 2023

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief