Redactioneel

Jaargang 25, nummer 8

Beste lezer,

Na Pasen komt nog een periode van Dood en Bevrijding, maar dan op nationaal niveau: 4 en 5 mei. Ds. Jan Willem Nieboer laat ons kennismaken met een krachtig protest tegen oorlog en bewapening: het Credo van Arvo Pärt.

Zoals muziek een geloofstaal kan zijn, kan beeld dat ook. Kunstenares Hiltje Koopmans bereidde mede de kunstvesper van 28 april voor en Alice Henkel interviewt haar over die verschillende talen.

Gelovigen in de geschiedenis kenden de kracht van beeldtaal heel goed. Tonko Ufkes trapt in dit nummer een nieuwe serie af, ditmaal over de unieke kansel van Zweeloo waarop verschillende verhalen staan afgebeeld.

Maar ook woorden zijn krachtig. Op Goede Vrijdag kwam er, vrij onverwachts, een verklaring van de PKN over de oorlog in Gaza en Israël. Daarom een vervolg op het artikel van vorig nummer over dit onderwerp.

En het Woord met een hoofdletter? De Bijbel is een boek over brood, stelt ds. Jan Wilts. Weet hij u te overtuigen? Ds. Wilts heeft trouwens een heel programma onder de titel ‘(Boven)aardse streken’ georganiseerd in aanloop naar zijn emeritaat. Daar vertelt Alice Henkel over in de digitale versie: kerkinstad.nl.

Ook Evert Jan Veldman gaat binnenkort met emeritaat. Hij is de Stadjer die door Reinder de Jager wordt geïnterviewd.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

voorkant nummer 8.JPG

Editie 8 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief