Redactioneel

Jaargang 25, nummer 7

Beste lezer,

Pasen is voorbij, maar we zijn nog in de paastijd: Christus is verrezen, en nu? Na al dat toeleven anar een groot feest voelt deze periode een beetje onwennig. In dit nummer zoeken we dus het ongemak op.

Bidden: Praat je nu met Jezus, of tegen hem? Vertel je iets of vraag je iets? En wat verwacht je dat er gebeurt? Dat vraagt Jan Wijbenga zich af naar aanleiding van een recent onderzoek naar bidden door het Nederlands Dagblad.

Pieter Bootsma interviewde regiopredikant Heleen Maat, die gemeenten begeleid bij het samenwerken. Dat kan best moeilijk zijn: je moet durven erkennen dat je het als gemeente niet alleen kan, of dat je buurgemeente jou nodig heeft.

Samen eten maakt veel dingen minder ongemakkelijk. In Buurtkerk De Fontein vond in maart een iftarmaaltijd plaats waarvoor tien moslims en tien christenen, waaronder ds. Alberte van Ess, waren uitgenodigd binnen het initiatief Iftarmee.

Heksenvervolging lijkt iets van lang geleden: dat waren die voorouders van ons met raar bijgeloof... Maar nee, dat is te makkelijk. In een kunstvesper verbond ds. Berend Borger vervolgingen in Westerwolde, eind zestiende eeuw, met femicide en andere vormen van geweld tegen vrouwen in het heden. Kunnen we nog hoop hebben? Ds. Borger denkt van wel.

En dan: extreem ongemakkelijk, Israël en Gaza? Een flinke groep mensen stapten over hun ongemak heen en praatten en luisterden samen over dit onderwerp. Reinder de Jager doet er verslag van en op kerkinstad.nl vindt u meer achtergrond over dit onderwerp.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Voorkant nummer 7.JPG

Editie 7 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief