Redactioneel

Jaargang 25, nummer 6

Beste lezer,

Als eindredacteur ben ik wel eens bang dat we door alle mooie ideeën in de redactie bijna de christelijke hoogtijdagen vergeten. Dat is echter een probleem dat zich alleen in mijn hoofd afspeelt – de redactie en scribenten hebben namelijk ook heel mooie ideeën voor een paasnummer. Dit nummer gaat (bijna) helemaal over lijden en opstanding.

Pionier Arie-Pieter Schep vertelt over wat het verhaal van de kruisweg bij hem oproept. Marian Knigge-van der Schors heeft een prachtig gedicht gevonden dat ook woorden geeft aan dit verhaal en helpt na te denken over uw plek hierin.

Frits Tromp interviewde Jaap Lestestuiver, die van jongs af aan al leerde dat de laatsten de eersten zullen zijn.

Tonko Ufkes maakt met ons een uitstapje naar het Groningse dorp Usquert, waar een middeleeuwse kruiswegstatie zich verborgen houdt in een boerderij.

Dick Tieleman zoekt in Kerk en Theologie naar de verantwoordelijkheid van mensen naar elkaar om Pasen te kunnen vieren in tijden van oorlog.

Henk Binnekamp ziet messiaanse thema’s in de filmserie Dune en in de Stefanuskerk krijgt een liturgisch bloemstuk vorm met de bijbelse en wereldlijke actualiteit.

Een gezegend Pasen en veel leesplezier gewenst!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

voorkant nummer 6.JPG

Editie 6 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief