Redactioneel

Jaargang 25, nummer 4 

Beste lezer, 

‘Bij de Tijd’ betekent ‘bij het kerkelijke jaar’, maar ook ‘bij de actualiteit’. Die twee zijn sowieso verbonden, maar Christiaan Schoonenberg verbindt de twee in deze rubriek heel concreet. 

Onze nieuwe columnist Emerson Terinathe kijkt juist naar het verleden. Maar dat verleden is ook actualiteit: relevant, of we dat nu willen of niet. Kun je maar beter kennis hebben over dat verleden, of niet?

In de Martinikerk kwam men oog in oog te staan met het verleden op een minder beladen manier. Tijdens inspecties van de gewelven (met oog op de toekomst!) deed Jan Haak leuke ontdekkingen over de kunstwerken die vanaf de grond niet goed zichtbaar zijn. Onze binnenstadsreporter Alice Henkel was natuurlijk ter plaatse en sprak de betrokkenen bij deze operatie.

Jasja Nottelman sprak Jantine Landman-Zuur, die werkt aan de voorstelling Op het spel. “Het kan me soms best aanvliegen als ik denk aan de toekomst van onze kinderen,” geeft ze toe. Ze gaat die angst niet uit de weg, maar wil juist concreet bezig met een musical over de klimaatcrisis.

Carnaval is alweer voorbij, en in onze contreien trouwens ook niet zo bekend. Toch luidt de titel in de rubriek Kerk en Theologie ditmaal ‘Christus als narrenkoning’. Oneerbiedig? Integendeel. Lees maar...

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Cover nummer 4.JPG

Editie 4 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief