Redactioneel

Jaargang 25, nummer 3

Beste lezer,

Het gaat altijd snel: zo is het Kerst en nieuwjaar, en zo breekt de veertigdagentijd alweer aan. Komende woensdag is het Aswoensdag. Over die as had de vader van Reinder de Jager een gevleugelde uitspraak. Maar Reinder durft er inmiddels wel aan te twijfelen of dat soort uitdrukkingen allemaal zo stellig zijn.

Hebt u weleens in het ziekenhuis gelegen? Wist u dat u dan ook met geestelijke verzorging kunt praten? Ds. Ruth Hartog-Hoogendam vertelt hoe dat gaat in een interview door Jasja Nottelman. Zij werkt in het UMCG in een team met allerlei religieuze en levensbeschouwelijke achtergronden.

In een ziekenhuis liggen is (bijna) nooit fijn, maar in Nederland kun je toch zeggen dat je er veilig bent. Dat is op het moment niet zo in de Palestijnse ziekenhuizen. Reinder de Jager bezocht een open college over het Israëlisch-Palestijns conflict en doet verslag van een avond die zijn blik op de wereld veranderde.

Ds. Wouter van Wingerden schrijft over een moeilijk woord: ‘heil’. We bezigen het veel, maar wat betekent dat nou precies? En is het nog wel relevant? Om het uit te leggen komt er nog een veel moeilijker woord bij kijken: soteriologie...

Vriendelijke groet,

Annejet Fransen
cover nummer drie.JPG

Editie 3 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief