Nieuws
Nieuws2

Groot onderhoud koororgel Martinikerk afgerond
De Martinikerk in Groningen beschikt over twee orgels: het wereldberoemde Schnitger-orgel natuurlijk, maar ook een heel mooi koororgel! In september en oktober 2023 is aan het koororgel door Verschueren groot onderhoud verricht. En het orgel heeft een andere stemming gekregen. Het is weer klaar om mensen jarenlang te laten genieten van mooie barokklanken. De presentatie van het instrument na deze werkzaamheden zal plaatsvinden op vrijdag 5 april om 16:00 uur.

Klokken Kloosterkerk Ten Boer stilgezet
De klokken van de Kloosterkerk in Ten Boer zullen voorlopig tussen 22:00 en 8:00 uur niet luiden vanwege een overschrijding van de geluidsnorm. Dat heeft wethouder Mirjam Wijnja van Stadsbeheer op 10 januari bekendgemaakt. Wijnja geeft aan dat er binnenkort een nieuwe bewonersbijeenkomst georganiseerd wordt. Tijdens deze bijeenkomst gaat het onlangs uitgevoerde geluidsonderzoek besproken worden. De wethouder belooft de gemeenteraad op de hoogte te zullen houden. “Onze inzet is niet om de boel definitief uit te zetten. Als er in onze gemeente iets speelt, dan gaan we in gesprek. Dan zoeken we naar een oplossing. Het geluidsrapport dat we opgesteld hebben kan helpen in de zoektocht naar een oplossing.”
Bron: OOG TV

Vijftigjarig jubileum Actie Kerkbalans
Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, bestaat dit jaar vijftig jaar. En al vijftig jaar lang geldt: zonder vrijwilligers geen Actie Kerkbalans, geen kerkbijdragen die het bestaan van de kerk mogelijk maken. Vanwege het vijftigjarig jubileum reikte Actie Kerkbalans op woensdag 10 januari erepenningen uit aan vrijwilligers die zich inzetten om geld in te zamelen voor de kerk. Tijdens een persconferentie in Utrecht en een tour langs verschillende lokale kerken in Nederland, werden ruim twintig door hun eigen kerk voorgedragen vrijwilligers verrast met dit eerbetoon. Tijdens lokale startmomenten van Actie Kerkbalans deze en volgende week ontvangen nog ruim 550 vrijwilligers in heel het land de speciale erepenning.

cover nummer 2.JPG

Editie 2 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief