Nieuws

Kerk in Actie roept op tot noodhulp in Gaza en Israël
De situatie in Gaza is dramatisch. Kerk in Actie helpt via haar noodhulpprogramma wereldwijd mensen in nood, en dus ook in Gaza. Er is behoefte aan álles. De eerste hulp heeft de zwaar getroffen inwoners inmiddels bereikt, maar er is nog ontzettend veel nodig. Kerk in Actie werkt al vele jaren samen met partnerorganisaties in Israël en Palestina. Na de verschrikkelijke gebeurtenissen hielden zij Kerk in Actie op de hoogte van de situatie ter plekke. Al snel werd duidelijk dat er heel veel hulp nodig is én blijft. Kerk in Actie is lid van Action by Churches Together (ACT), een wereldwijd netwerk van kerken dat overal ter wereld hulp biedt aan mensen in nood, ongeacht geloof of afkomst. “Dat gebeurt nu ook in Gaza, maar we helpen ook inwoners van Israël en de Westelijke Jordaanoever,” zegt noodhulpcoördinator Dick Loendersloot. Vanaf februari roep Kerk in Actie kerken op om te doneren en collecteren voor dit doel.

Kerk in Actie haalt 650.000 euro op voor kinderen in Oekraïne
De huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie in november 2023 heeft ruim 650.000 euro opgebracht voor kinderen in Oekraïne. Het is een van de hoogste eindstanden tot nu toe. Kerk in Actie-directeur Jurjen de Groot: “Hieruit blijkt de grote betrokkenheid van Nederlanders met de mensen in Oekraïne.” Veiligheid, stabiliteit en psychosociale ondersteuning wil Kerk in Actie bieden aan kinderen in Oekraïne. Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Kinderen krijgen een veilige plek om te spelen en psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven, en Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben.

Duitse kerk staat op tegen rechts-extremisme

In Berlijn en vele andere Duitse steden demonstreren de laatste weken duizenden mensen tegen rechts-extremisme, racisme en antisemitisme. Ook de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) spreekt zich uit. Naar aanleiding van de huidige politieke situatie in Duitsland heeft de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) zich uitgesproken tegen houdingen van rechts-extremisme, racisme en antisemitisme. “Het overwinnen van grenzen tussen mensen van verschillende afkomst is een kenmerk van het christelijk geloof en de christelijke kerk,” staat op de website van de EKD (ekd.de).

Bron: pkn.nl

3 - Nieuws5
Foto: EPD, Wolfgang Schmidt
Voorkant nummer 5.JPG

Editie 5 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief