Happietaria 2024: Schuif aan voor Congo, Ethiopië en Sudan

Het is inmiddels een vertrouwd beeld in Groningen: Studenten die met elkaar samenwerken om van half november t/m half december een pop-up restaurant te runnen voor het goede doel. Studentenpastor Jasja Nottelman at er hapje op de openingsavond.

Jasja Nottelman
Extra - Happietaria22 - 2
Foto: Jasja Nottelman

Ook dit jaar is het weer gelukt om een enthousiast bestuur samen te stellen dat ervoor gaat om er een succes van te maken. En naast het bestuur zijn er elke avond verschillende vrijwilligers die in de keuken of in de bediening werken. “Ik doe de opleiding aan de hotelschool en kan zo wat ervaring opdoen én het levert ook nog studiepunten op,” aldus een studente die professioneel de bestellingen opneemt en het eten uitserveert.

De maaltijd smaakt goed en ziet er mooi opgemaakt uit. Soms komt er iemand uit de keuken om even te checken of we het echt wel lekker vinden, de koks willen er uiteraard het beste van maken. Een studente mediastudies, die zelf een bijbaan in de horeca heeft (in de bediening), wilde nu graag eens zelf koken, dus ze leeft zich uit op de verschillende gerechten die op het menu staan.

Happietaria Groningen zet zich in voor de problematiek in de Democratische Republiek Congo (DRC), Ethiopië en Zuid-Soedan door middel van een project van Tearfund.

Zo staat het op de website: “De problematiek in bovenstaande landen is vergelijkbaar. In Zuid-Soedan vindt een van de grootste stille rampen van dit moment plaats. De Congolezen hebben al meer dan twee decennia te maken met gewapende conflicten met meer dan 5,4 miljoen doden als gevolg. En de huidige vijandige politieke situatie in Ethiopië heeft decennialange spanningen tussen verschillende etnische groepen verder onder druk gezet. De conflicten hebben duizenden mensenlevens gekost en massale vluchtelingenstromen op gang gebracht. Dit project maakt het mogelijk dat mensen met elkaar in gesprek gaan. Op die manier worden ze toegerust om de conflicten op eigen kracht aan te pakken en een proces van verzoening en vrede op gang te brengen in hun eigen gemeenschap. De nadruk zal tijdens deze projecten liggen bij jongeren.”

Mirjam van der Vegt, ambassadeur van Tearfund, vertelt: “Tearfund laat mensen zelf opstaan uit armoede. Een enorm krachtige beweging in een wereld in chaos. Vraag je je af of je wel invloed hebt op de wereld? Zeker! Met elke hap die je hier neemt, breng je licht in de wereld, ver weg en dichtbij.”

Meer informatie is op de website te vinden: happietaria.nl/groningen/het-goede-doel.

Kom tot 14 december langs om een hapje te eten!

Reserveren kan via het kopje ‘reserveren’ op de website. Wilt u reserveren voor dezelfde dag, maar is het al 14:30 uur geweest? Neem dan contact op met 06-13377695.

Extra - Happietaria22 - Bestuur
Het bestuur
cover nummer 23.JPG

Editie 22 - 2023

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief