Feestelijke opening van het Gasthuis van INLIA
Alice Henkel (de foto's zijn ook van haar hand)
Extra – Opening INLIA13 - 1.JPG
John van Tilborg en Glimina Chakor

Op woensdag 22 juni vond de feestelijke opening plaats van het mooie en nieuwe Gasthuis Groningen van INLIA. Een plek voor mensen waar anders geen plaats voor zou zijn. Het vervangt de opvang in het oude Formule 1-hotel en de twee boten. Een mooie en ruime behuizing, met veel faciliteiten en mogelijkheden voor de gasten.

Voor deze feestelijke opening was wethouder Glimina Chakor uitgenodigd, die zich zeer ingezet heeft voor de bouw van het Gasthuis.

Naast de vrijwilligers en medewerkers van INLIA en andere genodigden waren vooral veel mensen aanwezig die er nu al wonen. Zij waren ook actief betrokken bij de voorbereidingen van het feest. Door een paar dames waren stapels pannenkoeken gebakken en andere lekkere hapjes klaargemaakt. Twee jongens uit het Gasthuis begeleidden Cobien Nieuwpoort toen zij speelde en zong.

Natuurlijk waren er ook de nodige toespraken door o.a. John van Tilborg, waarin duidelijk aangegeven werd dat INLIA zich blijft inzetten voor drie mogelijkheden: terugkeer, doormigratie of legaal verblijf hier in Nederland, ook al is dat soms politiek niet wenselijk. Tenslotte heb je hier te maken met mensen en niet met pakketjes die je weer kunt terugsturen. Er waren emoties van mensen die al net te vaak tussen wal en schip vielen.

Wat overheerste was de feestvreugde met kleurige vlaggen om het hele gebouw, de muziek, de goede gesprekken en de heerlijke hapjes.

Extra – Opening INLIA13 - 2.JPG
Extra - Opening INLIA13 – 4.JPG
Extra - Opening INLIA13 – 3.JPG
Cover nummer 13.JPG

Editie 13 - 2022

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief