Collecten

Zondag 18 februari

Eerste collecte: Kerk in Actie – Nederland: Omzien naar gevangen
In Nederland zijn ruim 33.000 mensen gedetineerd en zitten een korte of langere gevangenisstraf uit. Jezus vraagt ons niet te oordelen, maar barmhartig naar hen om te zien. Daarom reiken we (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familie een helpende hand om te werken aan herstel. Kerk in Actie ondersteunt diverse initiatieven in Nederland die omzien naar gevangenen en hun partners en kinderen, hen bezoeken tijdens de detentie, maar hun ook een nieuwe kans bieden in de maatschappij. Exodus, partner van Kerk in Actie, organiseert bijvoorbeeld speciale herfstkampen. Tijdens deze midweek kunnen kinderen tussen de acht en vijftien jaar hun gedetineerde ouder – het gaat vrijwel altijd om vaders – meerdere dagen opzoeken in de gevangenis en samen activiteiten doen. Kostbare tijd, waarin zij samen weer even iets van het echte gezinsleven kunnen ervaren.

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk
Met de tweede collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkgemeentes in Groningen willen we zo elke maand € 3000,- inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan het dekken van de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Zondag 25 februari

Wijkdiaconie
De bestemmingen vindt u in de wijkberichten in deze Kerk in Stad of ontvangt u op een andere manier van uw wijkdiaconie.

Tweede collecte: Protestantse Kerk Nederland – Kliederkerk voor iedereen
Met de tweede collecte dragen we bij aan het project Kliederkerk voor iedereen. In de Kliederkerk ontdekken kinderen, tieners, ouders, opa’s en oma’s de betekenis van bijbelverhalen voor hun eigen leven. Deze vrolijke, gastvrije en creatieve manier van kerk-zijn brengt jong en oud, niet-gelovig en kerkelijk betrokken samen. De Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt lokale Kliederkerken met materiaal, trainingen en inspirerende bijeenkomsten, zodat mensen van alle leeftijden samen bijbelverhalen kunnen ontdekken, samen kunnen vieren en samen kunnen eten.

cover nummer drie.JPG

Editie 3 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief