Braak liggen

Terwijl ik dit schrijf lijkt de zomer dan toch echt aangebroken. De zon schijnt uitbundig en tegelijkertijd maak ik me ook een beetje zorgen: de regentonnen zijn al een behoorlijke tijd tot op de bodem leeg. Hoewel het misschien nu pas als zomer voelt, is er al een tijd geen regen gevallen. Ik hoop maar dat het mee gaat vallen, al heb ik ook begrepen dat het wel eens een warme zomer zou kunnen worden…

Jasja Nottelman
Bij de Tijd12
Savoie, Frankrijk

Dat is wel wat ik me er altijd van herinner, de zomers uit mijn jeugd. Wij gingen altijd naar Frankrijk, vier weken lang, van die zomers waar geen einde aan leek te komen: zwoele zomeravonden, gele velden, klaprozen, zonnebloemen. Leuke ontmoetingen met mensen die je daarna nooit meer zou zien, spelletjes spelen voor de tent totdat het te donker werd.

Zo’n zomer is een tijd van braak liggen, ook op het kerkelijk vlak. Het seizoen is na Pinksteren wel zo’n beetje afgelopen, er zijn nog wat afsluitende bijeenkomsten. We gaan bijvoorbeeld begin juli met de redactie, bestuur en correctoren van Kerk in Stad op excursie naar Leeuwarden. We krijgen een rondleiding door de stad en brengen onder andere een bezoek aan uitgever Dekker die onze Kerk in Stad nog altijd met plezier uitgeeft.

Het is goed om de tijd te nemen braak te liggen. Bijkomen van een seizoen vol activiteiten, reflecteren op ‘wat ging er goed, wat zou er beter kunnen?’ Om vervolgens er echt even uit te stappen, uit te rusten, stil te worden of juist nieuwe, andere ervaringen op te doen. Nieuwe energie verzamelen om op die manier ook weer uit te kunnen kijken naar het komende seizoen.

Voor studenten start dat nieuwe seizoen alweer half augustus, dan breekt de Keiweek los. Met veel informatie voor eerstejaars én voor hen die al langer in Stad studeren. In die week willen we de studenten ook bekend maken met Spoor van Licht. Zo stellen we de Martinikerk op donderdagavond 17 augustus gastvrij open. Iedereen die het wil kan een kaarsje op komen steken, even rust vinden in de hectische Keiweek.

Mocht je rond die tijd in Stad zijn, wees van harte welkom! Fijne zomer gewenst.

Voorkant nummer 12.JPG

Editie 12 - 2023

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief