Bezinning & Bezieling 2023 (vervolg)

Dit is het tweede deel van de samenvatting van het aanbod Bezinning & Bezieling 2022-2023, samengesteld door Raad van Kerken Groningen. Meer informatie kunt u vinden op rvkgroningen.nl. Het eerste deel van het programma stond in Kerk in Stad 16 van 2022; hier vindt u het aanbod dat in 2023 van start gaat.

Bijbel en geloofsvragen

Vieringen Op Weg: Mozes

Te vondeling gelegd in een biezen mandje, de dochter van de farao wordt zijn adoptiemoeder. Groot geworden moet hij (hij wil niet, maar God dringt aan en laat broer Aäron helpen die beter van de tongriem gesneden is) zijn volk Israël uit de handen van diezelfde farao redden. Dwars door de zee gaat hij, trekt 40 jaren door de woestijn, met al dat geweeklaag van zijn volk, dan eindelijk op de berg Nebo mag hij het beloofde land zien en er vervolgens niet in trekken. Een scenario dat de beste filmmaker niet bedenken kan… Wie was deze Mozes? Wat kunnen wij van hem leren, wat zegt hij ons?

Data: 5 en 12 februari

Tijd: 11:30 uur

Plaats: Immanuelkerk, Overwinningsplein 1

Coördinatie: Herma Bosch, hermabosch1955@gmail.com, 06 51831924

Voorganger: ds. Jan Willem Nieboer

 

DoRe-Café: Fietsdienst

Een andere zondag dan gewoonlijk, een andere kerkdienst dan gewoonlijk: vanaf 11:00 uur fietsen we – heel rustig – naar het romaanse kerkje van Fransum. Leden van de doopsgezinde en de remonstrantse gemeente hebben als startpunt hun eigen kerk. Aanmelden is niet nodig. Om ongeveer 12:00 uur zijn we er en genieten dan eerst van een lunch. Vanaf ongeveer 13:00 uur beleven we eens op een nieuwe manier een kerkdienst: er wordt o.a. muziek gemaakt en er wordt poëzie ten gehore gebracht. Om 14:00 uur fietsen we weer terug.

Data: 21 mei

Tijd: 11:00 uur

Startpunt: Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33 / Remonstrantse Kerk, Coehoornsingel 14

Bezinning en Bezieling1 - DoRe-Café

Spiritualiteit

Pinksterpelgrimage 2023

Na een succesvolle Pinksterpelgrimage rondom klooster Aduard, trekken we opnieuw de wandelschoenen aan. Dit jaar gaan we naar Museumklooster Ter Apel. De middag bestaat uit een wandeling, bezoek aan het museum en een afsluitende vesper. De Pinksterpelgrimage wordt georganiseerd door Stadsklooster Groningen en Stichting Pelgrimeren in Groningen.

Datum: 29 mei 2023 (2de Pinksterdag)

Tijd: 13:30-17:00 uur

Plaats: Museumklooster Ter Apel, Boslaan 3, Ter Apel

Kosten: nog niet bekend

Aantal deelnemers: max. 80

Informatie: stadskloostergroningen.nl en spig.nl

Bezinning en Bezieling1 - Pinksterpelgrimage

Workshop Teken een kruis

Het kruis is het symbool van de christelijke traditie. In deze workshop verdiepen we ons in de betekenis van het kruis. Vervolgens teken we stap voor stap een kruis. Al doende krijgt u tips over hoe u het aan kunt pakken, u hoeft niet goed te kunnen tekenen. Wel vindt u het fijn om u creatief uit te drukken, een moment naar binnen te keren en dit samen in een kleine groep te doen. Er wordt gewerkt met kleurpotlood en ecoline. Houdt hier rekening mee wat betreft uw kleding of neem een oude blouse mee.

Datum: 15 maart

Tijd: 9:30-12:00 uur

Locatie: Immanuelkerk, Overwinningsplein 1

Kosten: € 12,50

Begeleiding en aanmelding: Mariska Lunsing (Beeldend bezig!), tekenenbijmariska@gmail.com

Bezinning en Bezieling1 - Teken een kruis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief