Jubileumconcert Chris Fictoor

3 jun - Jubileumconcert Chris Fictoor

In 2023 en 2024 wordt met een uitgebreid programma het jubileum gevierd ‘Chris Fictoor 60 jaar componist’. Op diverse plaatsen en door diverse ensembles en musici worden voor deze gelegenheid door hem geschreven composities in première gebracht of opnieuw uitgevoerd.

 

Op zaterdag 3 juni 2023 wordt het jubileumjaar geopend met een feestelijke dag en avondconcert in de Martinikerk Groningen, georganiseerd door de Chris Fictoor Foundation. Chris leidt die dag van 10:00-16:00 uur een Sing-in voor iedereen die enkele van zijn liederen en oratoriumdelen wil zingen, maar ook koren van Bach, Mendelssohn en Brahms. Organist Henk Verhoef en pianisten Geert-Jan van Beijeren, Chris van Bruggen en Cas Straatman werken aan het dagprogramma mee.

 

Op het avondconcert (20:00 uur) worden premières van Chris Fictoor uitgevoerd en repertoire dat door de musici voor de gelegenheid wordt gekozen. Uitvoerenden zijn acht saxofonisten van het VLAM-ensemble, Kamerkoor Jong Vocaal Groningen, organist Henk Verhoef (van de Nieuwe Kerk Amsterdam) en studenten van het Prins Claus Conservatorium: mezzosopraan Hannah Tomasini, bariton Karel Stegeman met pianist Christian Sanders en een Gregoriaanse Schola.

Groningen | Martinikerk | Meer informatie en tickets: chris-fictoor-foundation.nl

Chris Fictoor Foundation

Concert

Datum: 03-06-2023
Locatie: Martinikerk
Martinikerkhof 3
Groningen
Website: https://www.chris-fictoor-foundation.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief