Redactioneel - Kerk in Stad nr. 6

Jaargang 19, nummer 6

Beste lezer,

Dit nummer van Kerk in Stad is in meerdere opzichten een bijzonder nummer. Allereerst: de papieren versie wordt breed verspreid, aangeboden door het College van Kerkrentmeesters als lid van de Protestantse Gemeente Groningen of de Protestantse Gemeente Damsterboord. Het kan dus zijn dat u zonder abonnement toch een nummer ontvangt. Misschien is de volgende reden waarom dit nummer bijzonder is, dan interessant voor u: Kerk in Stad gaat namelijk digitaal. De trouwe abonnees hebben er al meer over kunnen lezen, maar nu is het dan ook echt zover: vanaf nu kunt u, als u dat wilt, Kerk in Stad ook digitaal lezen, op de computer, de tablet of de smartphone. U had vast al een vermoeden van enige digitalisering na het zien van de voorkant van dit nummer. Het heeft heel wat tijd en zweetdruppels gekost, maar we zijn er trots op dat we nu ook deze digitale mogelijkheid kunnen bieden.
Maar natuurlijk is dit nummer ook bijzonder omdat het het Paasnummer is, verschijnend in de week voor Pasen. Ik wil u in dit opzicht wijzen op de poëziebespreking van Marian Knigge-Van der Schors, over een gedicht dat onder andere als thema heeft het Mariabeeld in de kerk van Warfhuizen. Het verhaal achter dit beeld en het gedicht dat Atze van Wieren erover schreef, doet ons op een mooie manier stilstaan bij het Paasverhaal. En misschien moedigt het ons aan om zelf eens af te reizen naar Warfhuizen, om dit beeld zelf eens te gaan aanschouwen, met deze bespreking in ons achterhoofd. Mooi.
En verder zijn er natuurlijk talloze activiteiten, vieringen in concerten in de week voorafgaand aan Pasen. Leest u daartoe de Agenda en de wijkberichten.

En nu richt ik me nog even tot u, niet-abonnee: mocht u deze Kerk in Stad met veel plezier gelezen hebben, dan kunt u uiteraard een (proef)abonnement aanvragen, nu dus zelfs mogelijk in een digitale versie: goedkoper en uw papierbak raakt ook niet zo snel vol. ’t Is maar een suggestie.

Ik wens u allen goede Paasdagen toe.

Mariska Jeuring