Redactioneel - Kerk in Stad nr. 5

Jaargang 19, nummer 5

Beste lezer,

In het eerste nummer van Kerk in Stad van dit jaar sprak ik onder andere de wens uit dat we nog een goede winter mochten krijgen, een winter met alleen ijs en verder geen sneeuw en gladheid en gedoe in het verkeer. En wie had nu gedacht dat ik in Kerk in Stad nummer 5 zou kunnen zeggen dat die wens uitgekomen is. Inmiddels gaat het weer toch wel erg richting lente, maar vorige week stonden wij gewoon nog vier dagen op het ijs en schaatsten we op het Paterswoldsemeer, het IJsselmeer en op nog wat andere plekken. Volledig vertrouwd hoor, maakt u zich geen zorgen.
Toegegeven, er waren ook mensen die überhaupt de deur niet meer uit kwamen met die poolwind en temperaturen van -8, -9 graden Celsius. Maar met flink wat lagen kleding was het te doen en lachte het winterlandschap ons toe.

Maar nu over tot de orde van Kerk in Stad. Ik moet zeggen, er zijn wel eens nummers van Kerk in Stad geweest waarin ik meer de behoefte voel ook nog van alles aan te kondigen in het redactioneel. In dit nummer is dat minder het geval. Eigenlijk spreekt alles voor zich en moet u gewoon maar gaan lezen.

Het volgende nummer zal het breed verspreide Paasnummer zijn, dat verschijnt op zaterdag 24 maart.

Mariska Jeuring