Redactioneel - Kerk in Stad nr. 4

Jaargang 19, nummer 4

Beste lezer,

De namen Mirjam en Micha komt u regelmatig tegen in Kerk in Stad, tenminste, als u de wijkberichten leest. Het zijn twee fictieve kinderen die op een dag iets meemaken met Jezus. In de Nieuwe Kerk wordt vaak, voorafgaand aan de kindernevendienst, een verhaal verteld over Mirjam en Micha. Mocht u zich afvragen hoe ze eruitzien: zie de voorpagina. De verhalen van Mirjam en Micha zijn niet zo lang geleden gebundeld in een boekje en de bijbehorende illustraties zijn gemaakt door Jantine Landman. Als u daarbij enige associaties had met de druksels van Werkman, dan kan dat kloppen: de illustraties zijn gemaakt met behulp van de zogenaamde ‘werkmantechniek’. Alles bij elkaar genoeg redenen voor de redactie om haar eens te interviewen in de rubriek Stadjer.

Verder kan het niet anders dan dat er aandacht wordt besteed in deze Kerk in Stad aan de veertigdagentijd die begonnen is op woensdag 14 februari. Zowel aandacht in theoretische zin (in het artikel hiernaast en in het theologisch artikel) als in praktische zin (alle georganiseerde activiteiten als vespers en soberheidsmaaltijden in de diverse wijkgemeentes).

Iets anders: misschien bent u op een website van een willekeurig bedrijf wel eens de afkorting ‘FAQ’ tegengekomen: Frequently Asked Questions’, oftewel Veel (of vaak) Gestelde Vragen. Klikt u het aan, dan ziet u veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Hiermee probeert het bedrijf te voorkomen dat de klantenservice wordt platgebeld met allerlei vragen.
Waartoe deze informatie? Over niet al te lange tijd zullen de Kerk in Stad app en website in de lucht gaan. En om u alvast wat informatie daarover te geven, hebben wij onze eigen ‘FAQ’ opgesteld; bij mijn weten voor het eerst in het bijna 20-jarige bestaan van Kerk in Stad. Mocht het u interesseren, lees het dan maar eens rustig door in het artikel HELP! Eerst Hulp Bij App-stress op pagina 7 (een titel die trouwens meer stress suggereert dan nodig is).
Hebt u een gruwelijke hekel aan alles wat digitaal is of met computers of smartphones te maken heeft: gewoon lekker overslaan en door naar de Agenda en de wijkberichten!

Mariska Jeuring