Redactioneel - Kerk in Stad nr 23

Jaargang 19, nummer 23

Beste lezer,

Dit is alweer het laatste nummer van het jaar en zoals gewoonlijk is het zulk nat weer dat we ’s nachts de sterrenhemel niet kunnen zien. Dat maakt niet uit, we hangen onze eigen sterren op. Het is de tijd dat alle deuren extra wijd open gaan en alle kaarsjes mogen branden. Mensen die op een doorhetjaarse zondag niet zomaar een kerk binnenlopen, warmen zich aan het vuur en de kerstliederen. Soms komen ze niet verder dan de drempel, maar dan onthouden we tenminste dat die deur niet dicht moet. Het is een tijd van welkom.

Bent u al gerekruteerd om te helpen bij een van de vele kerkdiensten rondom Kerst? Het is ook een tijd van veel te doen. Als het geen kerkelijk dingen zijn, dan wel concerten en voorstellingen. Hebt u tijd over, dan raadt Rob Kroes u aan om naar de tentoonstelling CHIHULY in het Groninger Museum te gaan. De kunstenaar blaast zijn Venetiaanse glaswerk met zulke felle kleuren dat het lijkt alsof zijn werk licht geeft – zoals de ster op het voorblad van deze Kerk in Stad. Eigenlijk is het een kandelaar, maar voor ons wordt het de kerstster.

Als dit nummer bij u op de mat valt, is het allemaal nog niet zover. Het is nog Advent, we verwachten mee met Maria (Kerk en Theologie) en Johannes de Doper (Bij de Tijd). Zelfs een ezeltje kijkt uit naar wat komen gaat in een verhaaltje naar aanleiding van de gespreksgroep over de theologie van John Caputo. Stil nog even, het Kerstfeest komt: we hebben de ster al gezien.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen