Redactioneel - Kerk in Stad nr 20

Jaargang 19, nummer 20

Beste lezer,

Aangenaam kennis te maken! Voor u ligt het eerste nummer van Kerk in Stad waaraan ik mijn naam mag verbinden. Als nieuwe eindredacteur val ik binnen in een zeer verscheiden maar trouwe groep medewerkers die dit tijdschrift al jaren samenstellen. In de Stadjer van deze editie nemen we afscheid van Mariska Jeuring, die in de afgelopen weken zoveel mogelijk wijsheid op mij overgebracht heeft en nu van haar inspanningen mag bekomen op vakantie in Cuba. Ik hoop dat ik snel leer haar schoenen en dit blad te vullen.

Groningen is al een paar jaar mijn thuisbasis, waar ik mijn geschiedenisstudie afgemaakt heb en waar vanuit ik steeds meer van de provincie ontdek. Mijn kerkelijk thuis ligt op fietsafstand van de stad, in de dorpskerk van Haren. Ik zie ernaar uit om ook eens bij de wijkgemeenten van Groningen op bezoek te gaan.

Deze kennismaking is natuurlijk wat eenzijdig: ik kan spreken tegen u, maar u spreekt niet terug. U mag natuurlijk altijd een e-mail of brief mag sturen aan Kerk in Stad. Tot ik u beter leer kennen, stel ik mij u voor als een divers gezelschap: van bijna elke politieke kleur (lees over de gemeenteverkiezingen in Kerk en Samenleving), uit elke wijk van de stad (de wijkberichten staan weer vol) en met allerlei verschillende interesses (als goed eten daar een van is, leest u dan in Kerk en Theologie over de verbindende kracht van een maaltijd).

Laat mij nog een ding zeggen voor ik mijn toetsenbord met rust laat en de auteurs van dit blad verder laat spreken: wat fijn dat u Kerk in Stad leest! Wat fijn dat u zich betrokken voelt bij de kerk in de mooiste stad van Nederland. Dat dit blad in de komende jaren maar uit zijn voegen mag blijven springen met alles wat er over Kerk en Stad te schrijven is.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen