Redactioneel - Kerk in Stad nr. 2

Jaargang 19, nummer 2

Beste lezer,

Januari staat nou niet bepaald bekend als de meest feestelijke maand. Integendeel. Er wordt in deze maand juist veel gesproken over hoe somber de dagen zijn, hoe guur het weer is, hoe lang het nog duurt voordat het lentezonnetje ons weer wat zal verwarmen. In december kunnen we dat alles wel verdragen omdat we Sinterklaas vieren, onderweg gaan naar kerst inclusief feestverlichting en dan ook nog (voor wie dat wil) vuurwerk mogen afsteken aan het eind van het jaar. Voor veel mensen dingen om naar uit te kijken en daardoor is de maand december prima te doen.

Maar dan januari. Geen feesten, geen kerstmuziek, nog steeds donkere dagen en niet veel vrolijks in het vooruitzicht. Vroeger was dan nog de koningin jarig op 31 januari. Dat werd dan weliswaar niet echt gevierd, maar toch een dag waarop de vlag uitging. Maar ja, de huidige koning en koningin zijn pas jarig in april en mei.
En dan komt februari ook nog, in dit opzicht niet veel anders dan januari.
Over dit sombere fenomeen wordt geschreven in deze Kerk in Stad, zowel in het artikel hiernaast als in de column. Bij toeval trouwens, de auteurs hebben het niet met elkaar afgesproken.

Maar genoeg gesomberd, nu iets vrolijkers. Ik kan u melden dat de redactie weer met vreugde en welgemoed is begonnen aan inmiddels de 19e jaargang van Kerk in Stad. En de ontwikkelingen gaan steeds door. Het is alweer vier jaar geleden dat we van een krant overgingen naar meer een magazine, het blad zoals u het nu in handen heeft. En nog even en Kerk in Stad is ook helemaal digitaal te lezen, op de website en op de app. Nog heel even geduld daarvoor, maar het komt eraan! De website is al nagenoeg klaar en aan de app wordt hard gebouwd in Leeuwarden, bij drukkerij Dekker. U hoort dus nog van ons!

Voor nu: veel plezier met dit papier.

Mariska Jeuring