Redactioneel - Kerk in Stad nr 16

Beste lezer,

Afwisseling in je leven is prettig. Niet altijd hetzelfde lezen en niet altijd hetzelfde doen is gezond voor lijf en leden. En voor de geest. Het doorbreken van het monotone bestaan kan verfrissend en verrassend werken. Lees eens een boek van een andere schrijver, praat eens met een onbekende of fiets eens een andere route. Wie weet wat u tegenkomt!
Maar bepaalde zekerheden zijn ook fijn. Naar dezelfde winkel om je boodschapjes te doen. Hetzelfde rondje wandelen om te kijken hoe de natuur verandert gedurende de seizoenen. En naar dezelfde kerk om de ander te ontmoeten.
Zo hebben we bij Kerk in Stad ook bepaalde zekerheden. Dat we elke twee weken vergaderen op dinsdagochtend bijvoorbeeld. Dat bepaalde redactieleden altijd net iets later komen dan andere redactieleden. En dat het tweede nummer van Kerk in Stad na de zomervakantie altijd het breed verspreide startnummer is, en dat daar altijd het overzicht van Bezinning & Bezieling in staat, het programma van gespreksgroepen, cursussen, excursies en lezingen van de Raad van Kerk in Groningen. Zo ook in dit nummer.
Toch weer fijn, die zekerheid. Het ‘gewone’ leven begint weer zullen we maar zeggen, en daar past ook dit startnummer van Kerk in Stad bij.

Nog maar eens voor alle duidelijkheid voor u, lezer, die de papieren Kerk in Stad drie keer per jaar ontvangt: nee, u bent géén abonnee, maar u betaalt wel mee aan Kerkbalans. En vanwege dat laatste ontvangt u drie keer per jaar Kerk in Stad, als lid van de Protestantse Gemeente Groningen of de Protestantse Gemeente Damsterboord. Het wordt u aangeboden door het College van Kerkrentmeesters.
Mocht dit nummer u aanspreken en mocht u meer willen weten: kijk ook eens op de website www.kerkinstad.nl of download de app op uw smartphone. Dan blijft u niet alleen nu, maar alle dagen van het jaar op de hoogte van het kerkelijk reilen en zeilen in de stad Groningen. U wilt toch niets missen?

Ik wens u veel leesgenoegen.

Mariska Jeuring