Redactioneel - Kerk in Stad nr 15

Beste lezer,

Daar zijn we weer, met alweer nummer 15 van deze jaargang van Kerk in Stad. Gelukkig inmiddels weer onder wat aangenamere temperaturen, waarin je meer kunt doen dan alleen maar zwemmen, zweten, zuchten en zoeken naar schaduw.

De redactie is uitgerust en wel en met frisse moed begonnen aan de nieuwe nummers van Kerk in Stad. Wat betreft dit nummer: u vroeg zich misschien af wat Friesland daar zo pontificaal op de voorkant van Kerk in Stad doet. Wij zijn tenslotte Kerk in Stad en dan wel Stad Groningen. Ik zal het u uitleggen. We zoeken altijd een foto of afbeelding die past bij het artikel Bij de Tijd. Deze keer ging dat artikel over onze nationale zwemheld Maarten van der Weijden die twee weken geleden trachtte de Elfstedentocht te zwemmen. Het kon dus bijna niet anders dan dat er een plaatje van Friesland bij moest. En dat doen we natuurlijk graag. Sinds onze uitgever in Leeuwarden zit (Dekker) heeft deze provincie natuurlijk een bijzonder plekje in ons hart.
De zwemtocht van Van der Weijden lijkt ons niet iets voor een zomertip voor een uitje: ‘Lekker zwemmen langs de Friese elfstedenroute. Ontdek de prachtige steden en pak en passant ook nog de fonteinen mee!’ Nee, om een dergelijke afstand te zwemmen moet je, naast zeer goed getraind, ook een beetje gek zijn.
We hebben echter wél nog een andere nazomertip. Ik weet het, die tip geven we altijd in het laatste nummer vóór de vakantie, maar nu is er bij toeval ook één voor na de vakantie. Wat dacht u van Pelgrimeren in Groningen? Ja, dat leest u goed. Er bestaat een stichting die in de provincie Groningen allerlei (pelgrims)routes heeft uitgezet. En eigenlijk is het nu beter wandelweer dan deze zomer, dus wat let u om een mooie route uit te zoeken (mocht u nog goed ter been zijn) en te genieten van onze mooie provincie? Waarom naar Santiago de Compostella lopen als het ook in Groningen kan? Er zijn zelfs twee wandelingen uitgezet in Stad zelf. Ik zou zeggen: wandelschoenen aan en gaan!

Ik wens u veel lees- en (wellicht) wandelplezier.

Mariska Jeuring