Redactioneel - Kerk in Stad nr 14

Beste lezer,

De zomer is al een tijdje bezig met warmte- en droogterecords en al, maar nu is de zomer voor Kerk in Stad dan ook echt aangebroken: de redactie gaat met vakantie. Het nummer dat u nu in handen heeft, is het zomernummer dat zes weken meegaat. Op zaterdag 1 september verschijnt dan weer Kerk in Stad nummer 15. Op het moment van schrijven van dit redactioneel zitten de basisschoolkindertjes en hun meesters en juffen nog te zweten in hun warme lokalen, maar wanneer u dit leest is de grote eindeloze vakantie begonnen.

Die grote eindeloze vakantie. Zo kon je het vroeger als kind wel ervaren. Hoewel dit nummer ook alweer aardig is gevuld met informatie over de periode ná de vakantie, wil ik toch even stilstaan bij deze tijd. Want er wordt steeds maar hard geroepen dat het vakantie is (en daar doe ik hard aan mee, zoals u hiervoor hebt kunnen lezen), maar voor een aantal mensen is het niet echt vakantie. In die zin dat ze niet (meer) werken en dus altijd ‘vakantie hebben’. Of nooit, ’t is maar hoe je het bekijkt. En dan wordt deze periode wel eens gezien als een behoorlijk saaie tijd. De activiteiten liggen stil, gespreksgroepen beginnen pas weer in september, van PCOB en Passage was de laatste bijeenkomst al in mei (ook al weer twee maanden geleden). Kortom, niks te doen en dan is het ook nog zo warm. En de kinderen en kleinkinderen zijn op vakantie in Zuid-Frankrijk.
Om de verveling enigszins te verdrijven hebben we weer een Kerk in Stad voor u met daarin veel interessants, én, zoals gebruikelijk in het laatste nummer voor de zomervakantie, een tip voor een zomeruitje. Deze keer heel dichtbij (Stad), dus het zou te doen moeten zijn. Lees daartoe het artikel over de Ploegtentoonstelling in het Groninger Museum. En mocht u nog een tochtje kunnen fietsen, dan kunt u alle mooie (Ploeg)landschappen ook live bekijken, ten noorden van de stad Groningen.

Wat u ook gaat doen en hoe u zich ook vermaakt, ik wens u een goede zomertijd toe en tot in september!

Mariska Jeuring