Redactioneel - Kerk in Stad nr. 13

Beste lezer,

Alhoewel in zekere zin de komkommertijd alweer is aangebroken, werd er toch weer meer dan genoeg kopij afgeleverd op het adres van Kerk in Stad. Nee, we mogen niet klagen over tekorten daarin. Waarbij het altijd weer hopen is dat de opmaker het allemaal zodanig in elkaar puzzelt dat het past. En dat is weer gelukt, ziehier het resultaat.

Even over onze geliefde Stad, ons Groningen. Eén van de vele voordelen van het wonen in deze stad is de aanwezigheid van twee goede ziekenhuizen. Niet dat ik u toewens dat u daar veel gebruik van moet maken, maar als het nodig is zijn ze er toch maar. In deze ziekenhuizen wordt niet alleen gewerkt aan de fysieke gezondheid, maar ook aan, om het zo maar te zeggen, het geestelijk welbevinden. En laat nu net in dit nummer een geestelijk verzorger van beide ziekenhuizen aan het woord komen: in het theologisch artikel en, geïnterviewd door één van onze redacteuren, in Kerk en Samenleving. Hoewel er natuurlijk ook overeenkomsten zijn, de werkomstandigheden van een geestelijk verzorger in het ziekenhuis zijn toch ook weer echt anders dan die van een gemeentepredikant. U leest er over in dit nummer.

Verder wil ik u nog op twee artikelen wijzen: een interview met twee organisten ter gelegenheid van het gerestaureerde Timpe-orgel in de Nieuwe Kerk (waarvoor op vrijdag 15 juni een feestelijke bijeenkomst was) én wederom een prachtige poëziebespreking van Marian Knigge, over het gedicht ‘Het leven in juni’. Dat kan nog net vandaag, en anders evenzogoed in juli.

Dit nummer is een nummer voor drie weken. Het laatste nummer voor de zomervakantie verschijnt op zaterdag 21 juli en dan gaat Kerk in Stad ook even met vakantie.

Veel leesplezier gewenst.

Mariska Jeuring