Redactioneel - Kerk in Stad nr. 11

Beste lezer,

Nog maar net bekomen van het koninklijk bezoek aan Groningen konden we al weer een nieuw koninklijk hoogtepunt aanschouwen, deze keer op tv: the royal wedding in Groot-Brittannië oftewel het huwelijk van een Engelse prins met een Amerikaans meisje. En mocht je het, vanwege bijvoorbeeld het mooie weer of de pinkstervoorbereidingen, niet live hebben kunnen zien, dan kon je nog altijd naar de uitgebreide terugblikken kijken. Terugblikken met het gelukkige paar, met het enthousiaste en met vlaggetjes zwaaiende publiek, met de beroemde gasten … De bruid bleek allemaal beroemde vrienden te hebben uit de sport- en de televisiewereld. Zo gaat dat waarschijnlijk, als je beroemd bent. Ieder gewoon en niet beroemd persoon zou wel vrienden met je willen zijn, maar daar is natuurlijk geen beginnen aan. Dus dan maar medeberoemdheden. Gelukkig was er naast al deze pracht en praal en show ook nog een dienst te bekijken en beluisteren, een viering die er ook echt toe deed. Lees maar eens Bij de Tijd in dit nummer.
Om even bij Groot-Brittannië, of liever gezegd Engeland te blijven: kent u Erasmus, de beroemde schrijver, priester, humanist en filosoof uit Rotterdam? Begin 16e eeuw verbleef hij aan de Universiteit van Cambridge, en pas dit jaar is er een Nederlandse opvolger van hem. En laten we die opvolger nu net geïnterviewd hebben voor Kerk in Stad.
Dit nummer is in elkaar gezet onder bijkans tropische temperaturen. Ja, we mogen niet klagen. Althans, als u warm weer prettig vindt en geen boer bent of anderszins afhankelijk van zo af en toe een regenbui. Als u dit nummer leest is er, als het goed is, al weer flink wat regen gevallen, dus dat is mooi.

Ik wens u veel leesgenoegen.

Mariska Jeuring