Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 22 nr. 03

Beste lezer,

De start van de veertigdagentijd is door dit hele blad te vinden, maar Pasen lijkt eigenlijk nog ver weg. Zeker met de sneeuw en kou die we de afgelopen tijd beleefden! Ik kan zelf nauwelijks geloven dat er alweer bijna een jaar voorbij is sinds de eerste lockdown in de vorige veertigdagentijd – toen hoopte ik nog, naïef, dat we Pasen weer in de kerk zouden kunnen vieren. Dit jaar zijn we misschien wel iets beter ingespeeld op de beperkte mogelijkheden. Om kerken en mensen met elkaar te verbinden en ervaringen – blijde maar ook moeilijke – met elkaar te delen, heeft de redactie besloten om een serie te publiceren over veertidagentijd in 2021.

Met een groot artikel getiteld ‘Veertig dagen binnen bezinnen’ trappen we de serie in dit nummer af. Rachel Wardenaar schreef een overdenking over deze periode van onthouding, Nick Everts zocht op wat er in de verschillende kerken zoal georganiseerd wordt in de veertigdagentijd en Annelies Noordhof onderzoekt hoe mensen deze tijd persoonlijk beleven. Ze hoort ook graag van u!

U hebt het vast al gehoord: in de pioniersplek in Lewenborg, Overstag, is een nieuwe pionier aangesteld. Ria van Dijk interviewt stadjer Arie-Pieter Schep over zijn achtergrond, plannen en dromen.

Rob Kroes bespreekt voor u een bijzonder gedicht van een zestiende-eeuwse Spanjaard. Een gedicht over beperking en overdaad, licht en duisternis, kennen en geloven: ‘Hoe goed weet ik de bron die welt en stroomt’ van Jan van het Kruis.

En hebt u een sprankje hoop nodig deze februari? Leest u dan de column van Marieke Laauwen!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen