Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 22 nr. 02

Beste lezer,

Op de eerste dag dat de avondklok zou ingaan stond ik om half negen ’s avonds op het station, op het punt om naar huis te wandelen, toen ik erachter kwam dat mijn huissleutels nergens te bekennen waren. Natuurlijk, net vandaag, dacht ik met volle berusting in de timing van een dergelijk ongeluk. Tien seconden later vond ik mijn sleutels diep onderin een zijvakje, dus ik was toch op tijd binnen. “Net als in de oorlog,” zei mijn opa aan de telefoon.

Het is moeilijk om nog iets nieuws te schrijven over de coronacrisis en de consequenties daarvan. Bemoedigingen kunnen een beetje oppervlakkig gaan klinken als we ze steeds moeten herhalen zonder dat het beter wordt.

Lees dan het interview met da. Alberte van Ess eens! Ruth Pruis vroeg haar naar de uitvaartgroep van Stad-Noord. Deze uitvaartgroep zorgt niet alleen voor een beter spreiding van de werkdruk voor predikanten, maar kan er ook voor zorgen dat mensen zonder nabestaanden een waardige uitvaart krijgen.

De Stadjer is ditmaal wethouder Inge Jongman van de ChristenUnie. Annelies Noordhof-Hoorn interviewde haar over de uitdagingen van de politiek – werk waarvoor je je tussen de mensen moet begeven.

Ds. Pieter Versloot schreef voor ‘Kerk en Theologie’ het tweede deel van zijn drieluik over zuiverheid. Bij dit theoretische deel moet je de aandacht er goed bijhouden, maar het derde en laatste deel zal gaan over de praktijk.

Ook kreeg de redactie een bijzonder mooi gedicht toegestuurd: Atze van Wieren schreef het uit verontwaardiging over de omgang met de wezen van kamp Moria. Een herinnering om de ogen niet te sluiten voor wat er buiten onze directe beleving plaatsvindt – corona of niet.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen