Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 22 nr. 01

Beste lezer,

Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Mijn kerstboom staat mijn woonkamer nog op te fleuren naast mijn bureau, want een beetje extra licht kan ik wel gebruiken. De kersttijd duurt nog tot 2 februari, heb ik gehoord, dus het mag gewoon nog.

Met de verlengde lockdown worden we alwéér, nog steeds, stilgezet – misschien niet in onze dagelijkse bezigheden maar wel in ons samenkomen en gemeenschap zoeken. Dat brengt soms overpeinzingen met zich mee. Ds. Marga Baas schrijft in ‘Kerk en Theologie’ een meditatie over Epifanie en een gedicht van Willem Barnard.

In de week van 17 t/m 24 januari is het de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid – een feit dat u bij het lezen van dit blad niet zal ontgaan. In ‘Kerk en Samenleving’ vertelt Nick Everts u wat over de achtergrond van deze gebedsweek en het programma dit jaar.

Eind vorig jaar heeft de redactie versterking gekregen van Rachel Wardenaar. Reinder de Jager interviewt deze jonge Stadjer over haar leven en interesses. We kunnen haar hulp goed gebruiken, want na het verwerken van al uw ingevulde enquêtes gaat de redactie binnenkort allemaal mooie vernieuwingen lanceren.

Ik weet niet of u net zo enthousiast bent als wij (ik hoop het!), maar wat Kerk in Stad betreft heeft u dus nog wat om naar uit te kijken wanneer de kersttijd dan eindelijk écht voorbij is.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen