Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 21 nr. 8

Beste lezer,

Paaszondag is achter de rug – het was een vreemde dag, voor velen ook een moeilijke dag. Maar we proberen elkaar vast te houden en de paastijd is zeker nog niet voorbij. We lezen in dit nummer een ‘Kerk en Theologie’ geschreven door ds. Matthy Bijleveld over uitzien naar de Opstanding.

Iedereen gaat langzaam meer naar de toekomst kijken. Is er een einde van de crisis in zicht? En hoe gaan we dan verder? Misschien lopen we als samenleving het risico om uit goede bedoelingen nu tevéél te organiseren, initiatieven die we niet vol kunnen houden. Duidelijk is in ieder geval dat er genoeg mensen zijn die hun medemens willen helpen. De kerk heeft met haar ruimte, structuur, vrijwilligers en lange traditie misschien wel een heel waardevolle rol te spelen in de crisis en de tijd daarna.

Jan Wijbenga roept in Bij de Tijd op om als kerk te leren van de crisis en het geleerde de komende jaren mee te nemen. Mark de Jager, Jonge Theoloog des Vaderlands, werkt die gedachte verder uit in Kerk en Samenleving. Hoe moet de kerk zichzelf zien in deze crisistijd? Welke taak heeft zij, welke missie? Kan deze crisis ons bij onze kern bepalen? Ook in het gedicht dat Marian Knigge – Van der Schors bespreekt worden vragen gesteld over de toekomst.

In de agenda vindt u kerken met open deuren en tips om de tijd thuis door te komen. Misschien kent u iemand die niet geabonneerd is op Kerk in Stad, maar die het blad wel graag wil lezen de komende weken. Wijs diegene dan eens op ons vrijblijvend proefabonnement: drie keer gratis Kerk in Stad. En hebt u zelf tips voor de redactie, over onderwerpen of voor de agenda? Mail ze dan naar kerkinstad@gmail.com.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen