Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 21 nr. 6

Beste lezer,

We leven in een vreemde tijd. Niet alleen gaan de kerkdiensten niet door, maar het hele openbare leven ligt plat. Tegen de tijd dat dit nummer van Kerk in Stad uitkomt, heeft de actualiteit ons al weer ingehaald.

Toch gaan we door. Tirtsa Liefting, onlangs bevestigd als predikant in de Nieuwe Kerk, wordt geïnterviewd door Pieter Bootsma als Stadjer. In de wijkberichten heeft ze zelf een bemoedigend bericht geschreven.

In ‘Kerk en Samenleving’ schrijft studentenwerker en theoloog Arjen Zijderveld over het project ‘All Ears’. Studenten, vaak eenzaam en worstelend met een hoge prestatiedruk, krijgen de ruimte om hun hart te luchten. Deze manier van zorgen, zonder behandelingstraject, vind je haast nergens tegenwoordig. Toch blijkt er een enorme behoefte aan te zijn.

Annelies Noordhof woonde een deel van de themamiddag ‘Spiritualiteit moet je doen!’ ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag bij. Hoe vind je spiritualiteit in dagelijkse handelingen? Heeft de academische theologie misschien vormen van geloofsbeleving over het hoofd gezien?

Dat laatste is een interessante gedachte, nu de meeste kerkdiensten niet doorgaan. We zoeken alternatieven – bijvoorbeeld telefonisch contact en digitale kerkdiensten. Via Facebook (facebook.com/KerkinStad) probeert Kerk in Stad u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Verder kunnen we alleen voorzichtig zijn en elkaar helpen waar nodig. Sterkte en kracht gewenst!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen