Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 21 nr. 24

Beste lezer,

Dit is het allerlaatste nummer van 2020, dat een beetje later verschijnt dan anders: u leest de papieren versie pas op 29 december in verband met de feestdagen. We hebben het blad wel vast voor Kerst gemaakt, maar als u hier en daar wat achterhaalde informatie ziet, zult u ons dat vast vergeven. Als ik dit schrijf hebben we in mijn gemeente – samen met twee andere kerken – net de kerstwandeling moeten annuleren. En baal ik dus van de net ingevoerde lockdown. Maar voor u zijn we al weer in een hoopvollere stemming!

Jan Wijbenga schrijft in ‘Bij de Tijd’ over de verbindende kwaliteiten van muziek en geeft verrassende voorbeelden. Ruth Pruis interviewt stadjer Hans Smits, die een ontzettend moeilijk proces om heeft weten te gieten in ontroerende en herkenbare gedichten. Nick Everts schrijft in Kerk in Samenleving over de boeiende groeiende theologie van Trees van Montfoort, die bij uitstek vooruit kijkt. Ook vindt u in dit nummer de plannen van het College van Diakenen voor 2021 in de vorm van een begroting.

Ik heb zelf nog een dag kerstgroeten knutselen voor de boeg, als vervanging voor de kerstwandeling. Zullen we maar hoopvol blijven? Een goede, veilige jaarwisseling en tot 2021!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen