Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 21 nr. 23

Beste lezer,

Hier is hij weer: het extra dikke kerstnummer, voor alle lidmaten van de Protestantse Gemeente Groningen en Damsterboord! U zult in dit nummer, vooral wanneer het gaat over diensten en activiteiten rondom Kerst, regelmatig zinsneden als ‘vanwege corona…’ en ‘anders dan anders’ tegenkomen. Dat betekent niet dat we Kerst gewoon overslaan – kijk maar eens in het kerkdienstenoverzicht of in de rubriek ‘Kerk en Samenleving’!

Ook in dit nummer: een verslag van wat de kinderen in de afgelopen maanden hebben uitgespookt, Marian Knigge bespreekt een fraai kerstgedicht, en de begroting van de Protestantse Gemeente Groningen voor 2021. De ‘Stadjer’ is ditmaal Henk Oostinga, die onlangs afscheid nam als ambtsdrager in De Bron maar zeker niet als kerkganger. In ‘Kerk en Theologie’ vertelt Nick Everts, monastiek pionier, wat ‘heiliging van de tijd’ betekent – en waarom we dat juist nu nodig hebben.

Dit jaar komt er nog één Kerk in Stad uit, maar die wordt vanwege Kerst niet zoals gewoonlijk op zaterdag bezorgd. U ontvangt hem op dinsdag 29 december.

Een gezegend Kerstfeest namens de redactie van Kerk in Stad!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen