Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 21 nr. 21

Beste lezer,

Gisternacht voelde ik voor het eerst dit najaar ijs op het asfalt toen ik over straat schuifelde (uw eindredacteur zit niet altijd achter haar bureau). De kou zet nu eindelijk door. Dat merk je ook in sommige kerken, waar noodgedwongen ook tijdens de kerkdiensten de ramen open staan.

Op 22 november worden op veel plekken de overledenen van afgelopen jaar herdacht. Helaas dit jaar vaak op afstand, via de computer. Annelies Noordhof-Hoorn schrijft erover in ‘Bij de Tijd’. Ds. Pieter Versloot schrijft in ‘Kerk en Samenleving’ over eenzaamheid – van de achtergeblevenen na een overlijden, van jongeren, ouderen, mensen in een minderheid en mensen die nu hard getroffen worden door de coronacrisis.

Reinder de Jager schrijft over een blijder onderwerp: hij interviewt Luuk Sikkema, organist van de Immanuelkerk. Binnenkort wordt daar het – voor deze kerk – nieuwe orgel onthuld. Houd de website van de kerk in de gaten, want er verschijnt een video met de presentatie!

De coronacrisis treft ook de kas van de kerk, door de afgenomen opbrengsten van de collecten. Daarom doet de Protestantse Gemeente Groningen een oproep om een eenmalige extra bijdrage te doen. Daarmee kan de kerk verder naar de toekomst. Over die toekomst schrijft dan weer Koos Meisner. Er is namelijk een nieuw beleidskader vol thema’s die de komende jaren de volle aandacht gaan krijgen.

Sterkte gewenst deze gedachteniszondag, en daarna: op naar Kerst. Hoe dan ook.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen