Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 21 nr. 10

Beste lezer,

Nog steeds veranderen de maatregelen rond de coronacrisis haast van week tot week. Tijdens de crisis is het vroege voorjaar veranderd in bijna-zomer en inmiddels zit ik (geïsoleerd) regelmatig te niezen van de hooikoorts. Maar ook het kerkelijk jaar gaat voort: Pasen lijkt nog maar pas voorbij en toch is het al bijna Hemelvaart.

In ‘Bij de Tijd’ schrijft dr. Simon Bijl over de kracht die ligt in de kwetsbaarheid van het geloof, die niet helemaal past bij de tijdsgeest maar daarom juist onmisbaar is.

Pieter Bootsma heeft dit keer niet één, maar twee stadjers geïnterviewd. Nettie Hoogers en Ulfert Molenhuis zijn beiden onlangs gestopt met hun werk bij de Voedselbank en vertellen over acht jaar toegewijd werk. Nu is het tijd voor nieuwe mensen om het stokje over te nemen.

Dick Tieleman kijkt ook naar het voortgaan van de tijd: in ‘Kerk en Theologie’ onderzoekt hij de steeds veranderende betekenis van de kerk in de samenleving. Die geschiedenis is nog lang niet teneinde.

Als er iets is wat hetzelfde blijft, is het dat mensen die het in de maatschappij al moeilijker hebben, vaak extra getroffen worden door een crisis. In Kerk en Samenleving lichten we een aantal groepen en individuen uit die iets vertellen over hun ervaringen tijdens de coronacrisis. Even verderop vertellen redactieleden zelf welke citaten of beelden hen persoonlijk getroffen hebben de afgelopen tijd.

Wilt u ook iets delen wat u geraakt heeft? Mail dat vooral naar kerkinstad@gmail.com of schrijf een brief naar de redactie, Kraneweg 33.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen