Redactioneel - Kerk in Stad jaargang 21 nr. 1

Beste lezer,

Gelukkig nieuwjaar! (Het mag nog, want wanneer ik dit schrijf is het Driekoningen.) Ik hoop dat u allen een mooi kerstfeest en een fijne jaarwisseling heeft mogen vieren.

Bent u ook zo benieuwd wat 2020 gaat brengen? De vooruitzichten lijken soms niet al te best: Australië staat in brand, de Verenigde Staten en Iran staan recht tegenover elkaar en er gaan wéér stemmen op voor strengere immigratieregels voor Nederland. Toch zien we, al is het misschien op kleine schaal, ook heel mooie dingen gebeuren: kerken verdiepen zich in het klimaatvraagstuk en worden groener en door nieuwe initiatieven treden gemeentes buiten hun kerkdeuren en komt de wijk naar binnen.

Wat onze kerk betreft: we weten al een paar dingen die in het nieuwe jaar D.V. op stapel staan.
In dit nummer vindt u het tweede deel van Bezinning en Bezieling 2019-2020, met het programma voor de eerste helft van 2020 (cursussen die in 2020 doorgaan maar in 2019 begonnen zijn, staan in Kerk in Stad 16 van 2019). Op 26 januari is er een dienst in de Martinikerk met Huub Oosterhuis, Antoine Oomen en Marten van Dijken, die Oosterhuis’ gedichten over Groningen in het Gronings vertaalde.

Natuurlijk loopt ook onze eigen fotowedstrijd nog. Waar denkt u aan bij het thema ‘kerk en stad’? Wat betekent kerk-zijn in Groningen van u? We zijn erg benieuwd naar uw verbeelding! U kunt nog t/m 28 januari uw foto insturen naar kerk.in.stad@gmail.com (voorwaarden vindt u op www.kerkinstad.nl).

Ook Bij de Tijd zet u dit keer aan tot peinzen. Jan Wijbenga heeft namelijk een indrukwekkende lijst wijsheden verzameld. Welk citaat spreekt u aan?

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen