Redactioneel - Kerk in Stad nr. 3

Jaargang 19, nummer 3

Beste Groninger lezer,

Tenminste, ik ga er maar vanuit dat u in Stad of Ommeland woont. En ik ga er ook vanuit dat u de laatste weken (maanden, jaren) veel gelezen, gehoord heeft over en gezien heeft van de aardbevingen in ons zo mooie en dierbare Groninger land. Misschien heeft u er zelfs één of meer gevoeld en heeft u te maken (gehad) met schade aan uw huis en al het gedoe daaromheen.
Door de recente ontwikkelingen omtrent het dichtdraaien van de gaskraan en het nieuwe schadeprotocol kun je al helemaal niet meer om dit nieuws heen. Ook niet in Kerk in Stad, vonden wij. Vandaar de aandacht die er aan wordt besteed in het artikel hiernaast en in de rubriek Kerk en Samenleving.
Naast materiële, financiële, medische en psychische zorg pleit het platform Kerk en Aardbeving voor geestelijke zorg in het gasbevingsgebied. Dat is, geeft het platform aan, van levensbelang. Leest u daartoe het artikel op pagina 6 van dit nummer.

Wat komt u nog meer tegen in dit blad? Onder andere een interview met een vrijwilliger van Humanitas, een boekbespreking over het (nu zeer actuele) vraagstuk van orgaandonatie, een column over custardvla en een theologisch artikel over gelukkig zijn in Nederland. U ziet, we zijn van alle markten thuis.
Uiteraard ontbreken de wijkberichten niet. Daarin wordt vooral duidelijk dat we onderweg gaan naar Pasen en daaraan voorafgaand de veertigdagentijd.
Mocht u denken: waarom verschiet Kerk in Stad toch af en toe van kleur (nu van groen naar paars): dat heeft te maken met deze periode.

Mariska Jeuring