Met de hele familie aan het werk voor Happietaria
Jasja Nottelman
Extra - Happietaria23 - 1

Met ruim twintig mensen die regelmatig bij de Martinidiensten te vinden zijn, aten we op 1 december bij de Happietaria. Het werd een gezellige avond waarbij we lekker hebben gegeten en vol lof waren over de mensen in de keuken en in de bediening. Het is mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers bij betrokken zijn. Een studente vertelde ons dat zowel haar vader als haar moeder én haar broer een handje meehielpen die avond. “Het is hard werken, maar je weet waar je het voor doet en het is ook nog eens heel gezellig.”

Happietaria Groningen was geopend van 17 november t/m 15 december en werd vanuit de vier christelijke studentenverenigingen C.S.F.R., GSV, Ichthus en Navigators Studentenvereniging Groningen (N.S.G.) georganiseerd. Studenten en inwoners uit Groningen en omgeving hielpen bij het bereiden en serveren van het eten, zoeken naar sponsoren, onderhouden van het pand en nog veel meer. Zeven gemotiveerde studenten vormden samen het Happietaria Management Team.

Happietaria Groningen heeft zich dit jaar ingezet voor een betere toekomst voor kinderen en jongeren in Bangladesh. De klimaatverandering heeft veel impact in het land, met als gevolg dat de oogst beschadigd wordt en toegang tot schoon drinkwater beperkt is. Bovendien is er in het land sprake van veel sociale problemen, zoals kindhuwelijken en kinderarbeid. Het geld dat Happietaria Groningen heeft opgehaald, zal onder andere worden geïnvesteerd in lokale zelfhulpgroepen en de bescherming van kinderrechten.

Happietaria Groningen is een initiatief van de landelijke organisatie Tearfund. Gedurende het jaar vinden er meerdere Happietaria’s plaats in studentensteden door heel Nederland.

Extra - Happietaria23 - 3
cover nummer 23.JPG

Editie 23 - 2022

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief