De jeugd ondersteboven

Hallo allemaal,

Wat gaat de tijd snel, dit is al weer de laatste jeugdpagina voor de zomervakantie! Met terugkijken naar Sirkelslag, en ook met vooruit kijken naar een leuk programma van De Fontein voor de zomerperiode.

Sirkelslag met de club van De Fontein, de Nieuwe kerk en De Bron

Op 28 mei hebben de tieners van de club meegedaan met Sirkelslag. Nu is Sirkelslag altijd al een succes, maar dit jaar was het extra bijzonder omdat we voor het eerst weer live mochten! We deden allerlei spellen in het thema ‘Wat zou jij doen’. Bij een van de spellen moesten we een sleutel in een bakje ‘flippen’, zie de foto’s. Het laatste spel, waarbij er zinnen overgebracht moesten worden, waarbij de tieners ondertussen ook nog opdrachten moesten doen, zorgde voor grote hilariteit. Uiteindelijk zijn we als 32ste (van de 214 groepen die landelijk meededen) geëindigd!

jeugdpagina14-sirkelslag3.jpg
jeugdpagina14-sirkelslag1.jpg
jeugdpagina14-sirkelslag2.jpg

Soms kan het gebeuren dat je als clubleiding verrast wordt door je jeugd. Dat ze je met een bloemetje bedanken voor het werk dat je gedaan hebt voor de club in coronatijd. Dank je wel Underground!

jeugdpagina14-dank-je-wel.jpg

Nieuws uit De Fontein

Met De Fontein sluiten wij aan bij een wijk breed initiatief dat ‘Een Onvergetelijke Zomer’ heet: een zomerprogramma vol met diverse activiteiten. Zie hieronder ons programma.

 Film- & pizzamiddagen @De Fontein

 Woensdagmiddag 21 juli – van 14:00 tot 16:30 uur

BinnensteBuiten (2015) – Groot worden is een hele uitdaging, en dat geldt ook voor Riley, zeker als ze vanwege haar vaders werk van het platteland naar San Francisco verhuist. Net als iedereen wordt Riley geleid door haar emoties – Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties zetelen in Hoofdkwartier, het stuurcentrum in Rileys hersenen, van waaruit ze haar door de drukte van alledag loodsen. Plezier, Rileys belangrijkste emotie, bekijkt de verhuizing positief, maar moet met de andere emoties een manier zien te vinden om Riley te laten wennen aan de nieuwe stad, het nieuwe huis en de nieuwe school…

jeugdpagina14-binnenstebuiten.jpg

Woensdagmiddag 4 augustus – van 14:00 tot 16:30 uur

Coco (2017) – Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij Héctor en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.

jeugdpagina14-coco_1.png

Doelgroep: 6 t/m 12 jaar
Kosten: gratis
Locatie: Eikenlaan 255

Opgave: bij Ruth Pruis – r.pruis@defontein.info (vol=vol, max. 15 personen)

Gezocht: jeugdcorrespondent Kerk in Stad

Heb je een goed gevoel voor taal? Dan vind je het misschien leuk om Kerk in Stad- jeugdcorrespondent te worden. We zijn op zoek naar iemand die een aantal keren per jaar korte teksten en foto’s bij jeugdactiviteiten kan verzamelen en verwerken tot een mooie, overzichtelijke pagina. Belangstelling? Mail Coos Engelsma: j.engelsma.1@gmail.com

 

We wensen jullie nog een heel fijne zomervakantie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief