Cantatedienst: Bachs Magnificat

3 dec - Cantatedienst - Bachs Magnificat

De volgende cantatedienst is op zondag 3 december a.s. In deze dienst wordt een meesterwerk van Bach uitgevoerd: het Magnificat (BWV243). Het prachtige werk wordt uitgevoerd door het Cantate Consort, barokorkest en solisten o.l.v. Jelte Hulzebos. De solisten zijn Tanja Obalski en Agnes van Laar (sopraan), David van Laar (altus), Mattijs Hoogendijk (tenor) en Roele Kok (bas).

 

Bach schreef dit meesterwerk in 1723 toen hij ruim een half jaar in functie was als cantor in Leipzig. Hij schreef het voor de vesper van de Eerste Kerstdag en gaf hiermee meteen zijn visitekaartje af. Het is een grootschalig en complex werk bestaande uit twaalf delen en heeft een bezetting van vijfstemmig koor, vijf solisten en een royaal orkest met o.a. trompetten en pauken. Wetende dat het topkwaliteit was, herschreef hij het enkele jaren later zonder de kerstgerelateerde delen om de uitvoeringsmogelijkheden te vergroten. Deze latere versie in D-groot voeren we uit.

 

Ds. Ruth Peetoom is voorganger en Mannes Hofsink bespeelt het orgel. Toegang gratis, collecte warm aanbevolen bij de uitgang.

Groningen | Nieuwe Kerk | 17:00 uur | schoonheidmeteenziel.nl

Schoonheid met een Ziel

Schoonheid met een Ziel

Datum: 03-12-2023
Locatie: Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen
Website: http://schoonheidmeteenziel.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief