De boodschap van Balinese schilders

17 nov - De boodschap van Balinese schilders

In de Obergumerkerk (tegenover het Kinderboekenhuis) toont Stichting Zendingserfgoed een twintigtal schilderijen van Balinese schilders, onder de titel ‘De boodschap van Balinese schilders’. Dit is een keuze uit een klein oeuvre van christelijke schilderkunst, gemaakt door Balinese kunstenaars, hindoes zowel als christenen. We tonen schilderijen van I Wayan Turun, een hindoestaanse schilder die door Rudolf Bonnet is opgeleid; I Ketut Lasia, een leerling van Turun, die de stap naar het christendom zette en zijn hele leven als kunstenaar in dienst van het schilderen van bijbelse voorstellingen heeft gesteld en zijn jongere broer I Nyoman Tulus, die kortstondig in deze stijl christelijke thema’s heeft geschilderd. Laatstgenoemde heeft de stap naar het christendom, voor zover bekend, nooit gezet.

 

Het zijn bijbelse taferelen, weergegeven in de traditionele wajang of kamasan stijl. Deze schilderijen zijn in Nederland nog niet vaak op een tentoonstelling te zien geweest. Lees meer over de tentoonstelling op kerkinstad.nl.

Winsum | Obergumerkerk | Opening: Kinderboekenhuis, 17 november, 17:00 uur | Aanmelden opening: secretariaat@zendingserfgoed.nl | zendingserfgoed.nl

Tentoonstelling

Datum: 17-11-2023 tot 15-12-2023
Locatie: Obergumerkerk
Kerkpad 4
Winsum
Website: https://www.zendingserfgoed.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief