Leerhuis Stad & Ommelanden – Palmzaterdag met Lectio Divina

1 apr - Leerhuis Stad & Ommelanden - Palmzaterdag met Lectio Divina

O.l.v. Chris Fictoor organiseert het Leerhuis een bezinningsdag op Palmzaterdag met als thema ‘Lectio Divina’. De dag is bedoeld voor iedereen die bewust op weg wil naar Pasen en voor zichzelf behoefte heeft om daar op een bezinnende manier bij stil te staan. Deze dag wordt gegeven door Chris Fictoor, als geassocieerd lid is hij verbonden aan de kloosterorde van de Karmelieten.

 

In de monastieke traditie is de eeuwenoude leesmethode ‘Lectio Divina’ een leidraad voor geestelijk leven, als een leeswijze én een leefwijze. Op deze dag herlezen we in de ochtend een deel uit het Passieverhaal op deze manier en gaan daarover in gesprek. ’s Middags maken we kennis met de opzet van het nieuwe Passie-oratorium ‘The Last Words’ dat Chris Fictoor schreef en dat in het najaar in première gaat. In dit oratorium wordt het Passieverhaal gecombineerd met teksten van Mandela, Martin Luther King, Bonhoeffer, Titus Brandsma, Etty Hillesum, Gandhi en Krishnamurti.

 

Chris Fictoor is componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus. Hij was onder meer directeur van het Prins Claus Conservatorium Groningen en bestuurder van beleidsinstellingen op het terrein van Hoger Onderwijs en van Cultuur. Vanuit de stichting Chris Fictoor Foundation verzorgt hij lezingen, trainingen en coaching, vooral over de verbinding tussen muziek en spiritualiteit. De stichting begeleidt verder de ontwikkeling van beginnende muziekprofessionals.

 

Programma:

09.30 uur De koffie staat klaar

10.00 uur Eerste sessie: Lectio Divina

11.15 uur Koffiepauze

11.30 uur Tweede sessie: in gesprek

12.30 uur Lunchpauze

13.15 uur Derde sessie: ‘The Last Words’

14.15 uur Theepauze

14.30 uur Afsluitende vesperviering

15.00 uur Einde

 

Brood s.v.p. zelf meenemen; koffie/thee en soep voor eigen rekening.

Groningen | Emmaüskerk, Ra 4 | 9:30-15:00 uur | € 10,- | leerhuis-stad-en-ommelanden.nl

Leerhuis Stad en Ommelanden

Leerhuis Stad en Ommelanden

Datum: 01-04-2023
Locatie: Emmaüskerk
Ra 4
Groningen
Website: https://www.leerhuis-stad-en-ommelanden.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief