Schrijfster ‘Welke dag is het vandaag?’ in Alzheimer Café

21 mrt - Schrijfster ‘Welke dag is het vandaag ’ in Alzheimer Café

Op dinsdagavond 21 maart geeft Rina Stam een lezing over haar boek Welke dag is het vandaag? in het Alzheimer Café in Huis van de Wijk (Bernlef). In Welke dag is het vandaag? vertelt hoofdpersoon Francis haar gedachten en emoties tijdens haar dementie-ziekteproces. Het is een herkenbaar verhaal voor mensen die om wat reden dan ook met dementie te maken hebben. Anderen staan ongetwijfeld versteld van het ziekteproces en de invloed daarvan op dierbaren.

 

Rina beschrijft in Welke dag is het vandaag? allerlei tragische en soms ook komische ervaringen van de laatste jaren van haar moeder met dementie. Alles tussen de eerste tekenen van vergeetachtigheid tot het wonen in verzorgingscentra en uiteindelijk het stervensproces worden beschreven. Dat levert veel verdrietige, angstige, maar ook hilarische belevenissen op. In het eerste deel beschrijft hoofdrolspeelster Francis haar ziekteproces, ze vertelt zelf wat er in haar hoofd omgaat en in het tweede deel staat het verhaal van dochter Stella centraal.

 

U bent van harte welkom en hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Wanneer uw partner met dementie thuis blijft en u wilt hem/haar niet alleen laten, dan kunt u een beroep doen op een ervaren vrijwilliger van Humanitas: 050-3126000. Voor informatie kunt u een mail sturen naar j.grave@dignis.nl.

Groningen | Huis van de Wijk (Bernlef), Venuslaan 2 | 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur)

Alzheimer Café

Datum: 21-03-2023
Locatie: Bernlef
Venuslaan 2
Groningen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief