Kloosterdag

1 okt - Kloosterdag

Op zaterdag 1 oktober organiseert Stadsklooster Groningen zijn eerste kloosterdag: een dag waarop je kunt proeven aan kloosterlijke workshops en activiteiten. Van een zangtraining tot het je verdiepen in kloostertuinen. En van schrijfmeditatie tot een workshop gebaseerd op het werk van non en kunstenaar Sister Corita. Kick Bras geeft een lezing over de groene spiritualiteit van Thomas Merton. Kick Bras was tot zijn pensionering o.m. docent spiritualiteit aan de Theologische Universiteit te Kampen, hoofdredacteur van het blad Herademing en is auteur van verschillende boeken over meditatie, spiritualiteit en mystiek.

 

Het proeven nemen we trouwens ook letterlijk. Zo wordt de lunch verzorgd door Salmagundi en is één van de activiteiten een proeverij van trappistenbier. Vervolgens wordt om 14:30 uur in de vorm van een feestelijk getijdengebed en een aansluitende borrel tot 16:00 uur gevierd dat Christiaan Schoonenberg de nieuwe pionier is geworden. Het programma vanaf 14:30 uur is vrij toegankelijk.

Groningen | Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33 | 10:00-14:15 uur | Aanmelden: stadskloostergroningen.nl/events/kloosterdag

Stadsklooster Groningen

Proeven aan kloosterlijke workshops en activiteiten

Datum: 01-10-2022
Locatie: Doopsgezinde Kerk
Oude Boteringestraat 33
Groningen
Website: https://stadskloostergroningen.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief