Ubbo Emmius-lezing

28 sep - De Ubbo Emmius-lezing keert terug

Na een afwezigheid van twee jaar keert de Ubbo Emmius-lezing terug met haar derde editie. Op woensdag 28 september 2022 zal in de Nieuwe Kerk te Groningen het thema ‘Terugblik op vooruitgang: de jaren zeventig en Groningen’ centraal staan.

 

Nelleke Noordervliet is de eerste spreker en zij zal reflecteren op de progressieve tijdgeest en veranderingsgezindheid die in de lange jaren zeventig door Nederland trok. Noordervliet is een gevierd auteur die veel over de jaren zeventig heeft gepubliceerd. Haar literaire werk dient als uitgangspunt voor haar lezing, waarbij het boek Aan het eind van de dag bijzondere aandacht geniet. In september 2022 ontvangt zij de prestigieuze Nederlandse oeuvreprijs de Gouden Ganzenveer.

 

De tweede spreker is Max van den Berg: de uitgelezen persoon om dit thema vanuit Gronings perspectief te voorzien. Van den Berg maakte in de jaren zeventig furore als wethouder in Groningen en was daarna onder meer voorzitter van de PvdA, Europarlementariër en Commissaris van de Koning in Groningen. Tijdens zijn lezing staat voor Van den Berg zijn spraakmakende periode als wethouder centraal. Daarin liep de stad Groningen op verschillende thema's landelijk voorop. Het roemruchte verkeerscirculatieplan is daarvan een toonaangevend voorbeeld.

 

Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij Boekhandel Van der Velde in Groningen en online.

Groningen | Nieuwe Kerk | 20:00 uur | € 7,50 (voorverkoop) / € 10,- (aan de deur) / studentenkorting | Tickets: bit.ly/ubbo-emmius-2022

28 sep - De Ubbo Emmius-lezing keert terug - logo.PNG

Na twee jaar weer terug

Datum: 28-09-2022
Locatie: Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen
Website: https://ubboemmiuslezing.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief