Tentoonstelling Oekraïne: het pad naar vrijheid

10 sep-4 dec - Tentoonstelling Oekraïne - het pad naar vrijheid

Noorderlicht en de Der Aakerk presenteren een tentoonstelling over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot aan nu. We zien werk van bekende en minder bekende fotografen, van jonge talenten tot aan kunstenaars uit de canon van de Oekraïense fotografie. Oekraïne: het pad naar vrijheid opent 10 september tijdens de Groninger Museumnacht. Deze avond zal er tijdens de Groninger Museumnacht een bijzonder programma zijn met optredens van de Oekraïense pianiste Maryna Taldykina, multi-talent Setareh Nafisi en DJ Lowpro.

Tijdens de expositie zal er werk te zien zijn van onder anderen Paraska Plytka-Horytsvit, Valeriy Miloserdov en Oleksandr Suprun. Oekraïense fotografie is nog nauwelijks bekend buiten het eigen land. Dit is op internationaal vlak de eerste aanzet tot een anthologie van Oekraïense fotografie. De tentoonstelling wordt samengesteld door Kateryna Radchenko, curator van het Oekraïense festival Odessa Photo Days, samen met Noorderlicht hoofdcurator Wim Melis.

Van het opgelegde juk van de Sovjet-Unie, tot de oorlog van nu die elke fotograaf in Oekraïne tot oorlogsfotograaf heeft gemaakt, maken Oekraïense fotografen in deze tentoonstelling pijnlijk duidelijk hoe kunst tegelijkertijd autonoom is en een spiegel van de turbulente samenleving waarin zij tot stand komt.

Groningen | Der Aakerk | € 5,- | akerk.nl

10 sep-4 dec - Tentoonstelling Oekraïne - het pad naar vrijheid - logo

Fotografie uit Oekraïne vanaf de jaren 70 tot nu

Datum: 10-09-2022 tot 04-12-2022
Locatie: Der Aakerk
Akerkhof 2
Groningen
Website: https://www.noorderlicht.com/
Website locatie: https://akerk.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief